Kledingkast verbouwing

In december 2017 ben ik benaderd voor dit project. Deze klus was een mooi experiment voor een aantal handelingen die ik nog niet eerder gedaan had. De opdrachtgevers hadden 2 kleine inbouwkasten die een hoop onbenutte ruimtes hadden vanwege een verlaagd plafond en muurtjes met holle ruimtes. Verder hadden ze een grote kledingkast die te veel ruimte van de kamer in  beslag nam. Het verzoek aan mij was of ik een creatieve low-budget oplossing voor hun kon verzinnen, waarbij zo min mogelijk nieuw materiaal voor de nieuwe kledingkast aangeschaft hoefde te worden. Dit leek mij een mooie uitdaging.

Allereerst moesten de 2 kleine inbouwkasten verwijderd worden.

Boven het verlaagde plafond liep een waterleiding en elektra voor een wasmachine, dit moest verlegd worden omdat het de nieuwe kast in de weg zat. Hierna begon ik met het zetten van een gipsen wand die tevens als achterzijde van de kast zal dienen om plaatmateriaal te besparen. Daarna heb ik van nieuwe meubelpanelen de boven, onder en zijkanten geconstrueerd en vervolgens de indeling van de kast van het gerecyclede materiaal gemaakt.

Tot slot heb ik 3 deuren van pers-hout en vuren gemaakt en een spiegel van de oude kast in een nieuwe omlijsting gestoken. Daarna rails bevestigd en alle randen netjes afgewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s